U urušavanju zgrade u Istanbulu poginula jedna osoba

Istražuju se uzroci nesreće

02.06.2024. 14:03
  • Podijeli:
AA-20240602-34754473-34754470-SRUSILA_SE_TROSPRATNICA_U_ISTANBULU_ISPOD_RUSEVINA_IZVUCENO_SEDAM_POVRIJEDENIH-665c548bcbf63.webp Foto: Anadolija

U urušavanju trospratne stambene zgrade u Istanbulu poginula je jedna osoba, a spasilačke ekipe su spasile preostalih osam osoba ispod ruševine, javlja Anadolu.

Trospratna zgrada u istanbulskom distriktu Kucukcekmece srušila se rano jutros, a spasilačke ekipe iz ruševine su izvukle tijelo poginule osobe te sedam povrijeđenih ljudi, dok se jedna osoba samostalno izvukla ispod ruševine.

Među povrijeđenim su i dvije životno ugrožene osobe, uključujući i šestomjesečnu bebu.

Za sada nije poznat uzrok urušavanja zgrade koja je izgrađena 1988. godine, a na mjestu nesreće su nadležne policijske, medicinske i spasilačke ekipe.

Urušavanje zgrade oštetilo je i vozila koja su bila parkirana u blizini, a oštećen je i jedan autobus.

Očevici su kazali da prije urušavanja nije bilo eksplozije, niti potresa, a trenutak urušavanja snimljen je nadzornim kamerama.

Vlasnik trgovačke radnje pored urušene zgrade Yuksel Agaoglu kazao je da se zgrada srušila dok je pio čaj i da je samo vidio kako se digla prašina nakon što se objekat iznenada srušio na ulicu.

“Zgrada se iznenada srušila na ulicu. Uspaničen sam pobjegao. Vratio sam se i vidio da je u oblaku prašine. Tamo smo vidjeli jednog našeg prijatelja, računovođu, izašao je i mi smo mu pomogli. Bila je to čvrsta zgrada, ali se odjednom srušila“, rekao je Agaoglu.

U toku je istraga o uzrocima nesreće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()