U moru kod Novog Zelanda petoro mrtvih: Vjeruje se da je došlo do sudara s kitom

Nesvakidašnju nesreću je preživjelo pet putnika i kapetan čamca koji su zadobili lakše povrede

10.09.2022. 16:28
  • Podijeli:
Novi Zeland_nesreća_NZ Herald Cropped.jpg Foto: NZ Herald

U pomorskoj nesreći manjeg čarterskog plovila kod novozelandskog Južnog  ostrva u subotu poginulo je pet osoba. Prema prvim izvještajima, čamac se u mirnim vodama prevrnuo nakon sudara s kitom oko 15 kilometara južno od grada Kaikoure.

Kapetan broda je preživio nesreću

Nesreću je preživjelo šest osoba, među kojima je i kapetan, koje su zadobile lakše povrede i već su puštene iz bolnice, objavile su lokalne vlasti iz grada Kaikoure na istočnoj obali ostrva.

Gradonačelnik Kaikoure Craig Mackle rekao je lokalnim medijima kako vjeruje da se brod sudario s kitom, no policija nije potvrdila što je uzrok prevrtanja.

Najveći morski sisavci su autohtoni na tom području i more je bilo potpuno mirno u vrijeme nesreće, rekao je Mackle za list New Zealand Herald.

Pretpostavlja se da su sve žrtve s Novog Zelenda

Lokalna policija nije željela potvrditi ovu informaciju, ali su naglasili da je plovilo sigurno udarilo u nešto. Međutim, najprije želi ispitati svjedoke.

Policija je rekla da je traje i postupak identifikacije žrtava, ali da vjeruje da su sve žrtve s Novog Zelanda.

Pojasnili su da su putnici na plovilu bili na izletu kako bi promatrali ptice te da su u Kaikoure doputovali iz svih dijelova Novog Zelanda. Spasilačke ekipe su nesreću opisale kao tragediju bez presedana, prenosi njemačka agencija dpa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()