U Keniji sve više zastupljeniji kultovi, policija pronašla 90 tijela

Navodno bili ubijeđeni da se izgladne do smrti, ukazuje na opasnosti koje ove ekstremne organizacije mogu da predstavljaju

27.04.2023. 17:20
  • Podijeli:
Kenija tijela sekta Paul Makenzi foto Tanjug:AP-64458a1478759.webp Foto: Tanjug/AP

Policija u Keniji do sada je pronašla skoro 90 tijela za koja se vjeruje da pripadaju sljedbenicima hrišćanskog kulta koji je navodno ubijedio pristalice da se izgladnjuju do smrti. Ali zašto grupe sa fanatičnim vjerovanjima privlače ljude?

Smrt više od 80 članova hrišćanskog kulta u Keniji, čija su tijela otkrivena u masovnim grobnicama nakon što su navodno bili ubijeđeni da se izgladne do smrti, ukazuje na opasnosti koje ove ekstremne organizacije mogu da predstavljaju.

"Gdje god da ste u svijetu, negdje u blizini vas je sekta", kaže doktorka Aleksandra Stajn, britanska psihološkinja specijalizovana za ideološki ekstremizam i druge opasne društvene odnose.

Grupe kao što je Međunarodna crkva dobrih vijesti, za koju se vjeruje da stoje iza tragedije u Keniji, aktivne su širom svijeta i nisu uvijek zasnovane na religiji, piše BBC.

Ono što je zajedničko za sve njih je sposobnost da privuku sljedbenike i da im naknadno veoma otežaju da ih napuste.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()