Tragičan kraj momačke večeri: Poginuo mladoženja, s još 30-tak prijatelja

Policija navodi kako je u autobusu bilo 32 putnika

27.02.2023. 08:23
  • Podijeli:
autobus-vozacko-sjedalo-pixabay.jpg

U nesreći u Austriji u kojoj je sudjelovao njemački autobus smrtno je stradao 31-godišnji putnik.

Još jedan putnik i vozač autobusa teško su ozlijeđeni, saopćila je u nedjelju ujutro austrijska policija. Kako se doznalo u nedjelju poslijepodne, grupa od 32 muškarca je bila na momačkoj večeri. Autobusom su se vraćali s momačke večeri.

Poginuo je mladoženja iz bavarskog okruga Rotthal-Inn. Na mjestu nesreće su nekoliko sati bile vatrogasne jedinice, policija i spasioci.

"Autobus njemačkih registarskih oznaka sletio je s ceste i prevrnuo se preko nasipa na Rohrmooser Landstraße L722 u smjeru Schladminga u takozvanoj 'Schlösselkehre'. Autobus se nekoliko puta prevrnuo i zaustavio se na ravnom krovu jedne zgrade", saopćila je policija.

Policija navodi kako je u autobusu bilo 32 putnika. Smrtno je stradao 31-godišnji putnik, a nekoliko ih je povrijeđeno, među kojima i 51-godišnji vozač autobusa, piše Fenix-magazin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()