Tragedija u Češkoj: U sudaru vozova četiri osobe poginule

Na desetine povrijeđenih

06.06.2024. 07:40
  • Podijeli:
ceska vozovi sudar reuters-666145bd425e7.webp Foto: Reuters

U sudaru putničkog i teretnog voza u češkim Pardubicama kasno sinoć poginule su četiri osobe, a 23 su povrijeđene, prenose češki mediji.

Navodi se kako se brzi voz iz Praga za slovačke Košice, s oko 200 putnika, sudario s teretnim u Pardubicama, oko 100 km istočno od češke prijestolnice. Glasnogovornica lokalnih spasilačkih službi je za češku televiziju izjavila kako su navodno četiri osobe poginule, deseci su povrijeđeni, a neki teško.

Prema Upravi željeznica, vozovi su se sudarili na novoj stanici Pardubice Centrum, a sudar je prekinuo saobraćaj na koridoru prema Moravskoj, navodi se na web stranici čeških željeznica. Prema objavljenim fotografijama i video snimkama, vozovi su se sudarili frontalno, a najmanje je jedan vagon putničkog voza iskočio iz tračnica i djelomično se prevrnuo.

Ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan i ministar saobraćaja Martin Kupka odmah su stigli mjesto nesreće. Rakušan je naveo da je brzi putnički voz pripadao privatnoj kompaniji RegioJet.

Tragediju je komentarisao i premijer Petr Fiala.

"Sudar vozova u Pardubicama velika je nesreća. Svi mislimo na žrtve i stradale. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih", poručio je na mreži X.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()