Toplotni talas u Pakistanu, temperature iznad 40 stepeni

Prijavljeni su i slučajevi padanja u nesvijest zbog visoke temperature

25.06.2023. 15:20
  • Podijeli:
pripreme ramazan pakistan anadolija (10)-641a1913d60c0.webp Foto: Anadolija

U mnogim gradovima Pakistana temperatura zraka je iznad 40 stepeni Celzijusa i negativno utječe na život građana, javlja Anadolija.

Prema podacima Weathera, temperatura u glavnom gradu Islamabadu dostigla je 40 stepeni.

Termometri u gradu Muzaffargarhu pokazivali su 42 stepena. Prijavljeni su i slučajevi padanja u nesvijest zbog visoke temperature.

Građani se onesvješćuju

U Peshawaru, gdje je temperatura bila 43 stepena, devet učenika se onesvijestilo.

Dok građani koriste klima uređaje, ventilatore i razne alate kako bi se zaštitili od vrućine, pojedini građani pokušali su da se rashlade u fontanama.

Ima i onih koji su spas pronašli u kanalu za navodnjavanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()