Szijjarto: Udari na Rusiju američkim oružjem bili bi izuzetno opasni

Mađarski ministar jasan

03.06.2024. 23:00
  • Podijeli:
Peter Szijjarto reuters-6578b400a421f.webp Foto: Reuters

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je da bi udari na Rusiju američkim oružjem dugog dometa bili izuzetno opasni i da bi to bila evidentna eskalacija sukoba u Ukrajini koja bi mogla da podstakne Rusiju da odgovori većom snagom.

"Kakve će biti posljedice ovoga? Pitanje je samo da li će uzvratiti paljbu kao ranije ili još jače", rekao je Szijjarto na sastanku sa stanovnicima mađarskog grada Kapošvara uoči izbora za Evropski parlament.

Rekao je da još postoji šansa da se zaustave izuzetno opasna dešavanja koja bi mogla da prerastu u vojni sukob zapadnih zemalja i Rusije, prenijela je agencija MIT.

"Kočnica za slučaj nužde bit će korištena 9. juna i evropski birači su ti koji mogu da je povuku", rekao je mađarski ministar vanjskih poslova misleći na izbore za Evropski parlament.

On je pozvao građane da podrže na izborima za Evropski parlament kandidate koji predstavljaju vladajuću stranku Fides, koja poziva na mirno rješenje ukrajinskog sukoba i protivi se isporukama oružja Kijevu.

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je 31. maja da je predsjednik Josep Biden dao dozvolu da se američko oružje koristi za napade unutar Rusije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()