Sulud prijedlog Kadirova: Ako je napadač iz Dagestana povezan s šejtanima treba mu pobiti porodicu

Ovo je saopćio na svom rodnom čečenskom, tokom sastanka s regionalnim sigurnosnim dužnosnicima u utorak

27.06.2024. 17:09
  • Podijeli:
ramzan-kadirov-reuters-1664791164228.webp Foto: Reuters

Čečenski lider Ramzan Kadriov pozvao je službenike za provođenje zakona i sigurnost da ubiju članove porodice osumnjičenih militanata nakon smrtonosnih napada na vjerske objekte u republici Dagestanu tokom vikenda.

"Ako je osumnjičeni povezan sa šejtanima, onda bi cijela njihova porodica trebala biti kažnjena. Ova bi porodica trebala znati da je u potpunosti odgovorna", rekao je Kadirov.

Ovo je saopćio na svom rodnom čečenskom, tokom sastanka s regionalnim sigurnosnim dužnosnicima u utorak.

"Ko god posegne za (policajcima) mora shvatiti da ćemo u krvnoj osveti pobiti sve - njihovog oca, brata, strica", dodao je Kadirov

Izjave čečenskog čelnika dolaze nakon što su naoružani napadači ubili gotovo dvadesetak ljudi u koordiniranim napadima na pravoslavne crkve i sinagoge u sjevernokavkaskoj republici Dagestanu u nedjelju navečer. Regionalne vlasti saopćile su da je u tim napadima ubijeno pet napadača.

U objavi na društvenim mrežama objavljenoj istog dana kada je održan sastanak sa sigurnosnim dužnosnicima, Kadirov nije ponovio prijetnje rođacima napadača. Ali je upozorio da će napadači i njihovi pomagači biti "kažnjeni po najvećoj mjeri zakona".

Kadirov je također pozvao stanovnike Čečenije da budu "budni prema svojim najbližim rođacima kako bi ih zaštitili od štetnog utjecaja terorističke ideologije".

Čečenski lider je ranije pozivao na nasilje protiv kritičara vlade, uključujući "pucanje" demonstrantima "u glavu", kao i "lomljenje prstiju i kidanje jezika" onima koji ga vrijeđaju.

U novogodišnjoj noći, Kadirov je pozvao na "krvnu osvetu" protiv rođaka onih koji su počinili nasilje nad čečenskim službenicima za provođenje zakona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()