Sud pozvao suprugu španskog premijera na saslušanje

Njene poslovne veze, ali i veze vlade Španije, bile su pod lupom od aprila

05.06.2024. 12:33
  • Podijeli:
pedro sanchez supruga profimedia-6628f8753c796.webp Foto: Profimedia

Sud u Madridu pozvao je Begonju Gomes, suprugu španskog premijera Pedra Sančeza, na saslušanje u okviru istrage o korupciji u privatnom sektoru i trgovinu uticajem, a ročište je zakazano za 5. jul, piše portal Politico.

Njene poslovne veze, ali i veze vlade Španije, bile su pod lupom od aprila, otkako je nevladina organizacija za borbu protiv korupcije, povezana sa krajnjom desnicom, podnijela tužbu protiv nje, pa je sud otvorio preliminarnu istragu, prenosi Nova.

Policija koja je bila zadužena za istragu saopštila je u maju da nije pronašla nikakve dokaze o trgovini uticajem, a poslije novog sudskog poziva, portparolka vlade Pilar Alegrija je ponovo odbacila optužbe i ocijenila da se radi o kampanji blaćenja koju vodi krajnja desnica.

Kada su se u aprilu pojavili navodi o korupciji njegove supruge, Sančez je suspendovao sve svoje dužnosti na pet dana, razmatrajući čak i ostavku na funkciju koju obavlja od 2018. godine. Ipak je odlučio da ostane na poziciji premijera Španije. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()