Štrajkovi paralizirali aerodrome u Njemačkoj

Putnicima se savjetuje da provjere status leta kod aviokompanija prije odlaska na put

23.03.2023. 11:42
  • Podijeli:
njemacka strajk aerodrom - reuters-641c2ce26d1ed.webp Foto: Reuters

Njemačke vlasti upozorile su u četvrtak na otkazivanja letova na aerodromima u Hamburgu i Minhenu zbog štrajka aerodromskog osoblja, javlja Anadolija.

"Poludnevni štrajk osoblja obezbjeđenja na aerodromu u Minhenu počeo je u časova (GMT)", navodi se u saopštenju sindikata Ver.di.

Operater aerodroma je zamolio putnike da provjere trenutni status svog leta kod aviokompanija prije odlaska na aerodrom. Putnicima je savjetovano putovanje sa smanjenim i lakim ručnim prtljagom.

U saopštenju se navodi da tokom štrajka najvjerovatnije neće biti moguće opsluživanje putnika.

S aerodroma Hamburg saopšteno je da će štrajk vjerovatno uzrokovati kašnjenja i duge redove, ali će pokušati da održe normalne letove.

Na aerodromu u Hamburgu zbog spora oko plata i uslova rada u jednodnevnom štrajku su zaposleni na održavanju, kontroli ukrcavanja i IT sektoru.

Sindikat Ver.di ovog mjeseca započeo je seriju štrajkova nakon što je druga runda kolektivnih pregovora s vladom i lokalnim vlastima završena bez dogovora.

Sindikat, koji predstavlja oko 2,5 miliona radnika u javnom sektoru, zahtijeva povećanje plata za 10,5 posto i ne manje od 500 eura zbog visoke inflacije i rasta troškova života.

Očekuje se da će nova runda pregovora početi sljedeće sedmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()