Španski premijer: Sumnjam u tvrdnju da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo

Zvanični Madrid žestoko kritikuje Izrael zbog bombardovanja Gaze

30.11.2023. 13:30
  • Podijeli:
pedro sanchez reuters-655e176725dbf.webp Foto: Reuters

Španski premijer Pedro Sanchez izjavio je u četvrtak da, s obzirom na broj žrtava među civilima u Gazi, on sumnja u tvrdnju da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo.

“Uz snimke koje gledamo i sve veći broj djece koja umiru, ozbiljno sumnjam da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo”, rekao je on u intervjuu za špansku državnu TVE.

“Nediskriminatorno ubijanje nedužnih civila, uključujući hiljade dječaka i djevojčica, potpuno je neprihvatljivo”, dodao je on u intervjuu za državnu televiziju.

Ranije je španski premijer izjavio da je stvaranje palestinske države najbolji način da se postigne mir.

Podsjećamo, Pedro Sanchez je 16. novembra osigurao još jedan mandat kao premijer Španije iako su zemlju prije izbora uzdrmali veliki protesti zbog Sanchezovog prijedloga o amnestiji kojim je predložio oslobađanje političara i aktivista koji su učestvovali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()