Silvio Berluskoni prvi put se javno obratio otkako je prije mesec dana hospitalizovan

Berluskoni, koji se pojavio na video snimku sjedeći za stolom postavljenim u bolnici i okružen zastavama Italije i EU, dobio je ovacije sa partijskog kongresa u Milanu

06.05.2023. 16:20
  • Podijeli:
Silvio Berluskoni_Berlusconi_Foto Profimedia-63ecd15e27c6e.webp Foto: Profimedia

 Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni prvi put se javno obratio otkako je prije mesec dana hospitalizovan i to video porukom članovima svoje političke stranke Forca Italija.

Berluskoni, koji se pojavio na video snimku sjedeći za stolom postavljenim u bolnici i okružen zastavama Italije i EU, dobio je ovacije sa partijskog kongresa u Milanu.

On je rekao članovima stranke da je Forca Italija "suštinski i lojalni stub" vladajuće većine koju predvodi krajnje desno orijentisana stranka Đorđe Meloni i da je ponosan na dosadašnja dostignuća vlade, uključujući smanjenje poreza na plate, prenio je AP.

Berluskoni je 5. aprila hospitalizovan u milanskoj bolnici San Rafaele sa infekcijom pluća, a doktori su kasnije otkrili da ima i hroničnu leukemiju.

NJegova stranka je najmanja u koaliciji Melonijeve, koja uključuje i Ligu Matea Salvinija. Berluskoni ima mjesto u Senatu, ali nema mjesta u vladi. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()