SAD prikupile 510 izvještaja o NLO u 2022. godini

''Susreti sa NLO se dešavaju u ograničenom ili osjetljivom vazdušnom prostoru"

13.01.2023. 13:57
  • Podijeli:
snimak_NLO_foto_YT.jpg Foto: YouTube

SAD su u 2022. prikupile 510 izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), od kojih su mnogi letjeli u osjetljivom vojnom vazdušnom prostoru, a pored toga što nema dokaza o vanzemaljcima, oni i dalje predstavljaju prijetnju, navodi se u izvještaju Vlade SAD sa kojeg je juče skinuta oznaka tajnosti.

AP navodi da je nakon analize utvrđeno da većina izvještaja govori o objektima ''neupadljivih karakteristika'' i da se oni mogu okarakterisati kao sistemi bespilotnih letjelica ili objekti nalik balonima.

''Susreti sa NLO se dešavaju u ograničenom ili osjetljivom vazdušnom prostoru, što povećava zabrinutost za bezbjednost letova ili aktivnosti prikupljanja podataka od strane protivnika“, saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obavještajne službe u svom izvještaju za 2022.

Prošle godine Pentagon je otvorio Kancelariju za rješavanje anomalija u svim domenima, koja se isključivo fokusirala na primanje i analizu svih izvještaja o neidentifikovanim pojavama, od kojih su mnoge prijavili vojni piloti, a Kancelarija sarađuje sa obaveštajnim agencijama na daljoj proceni tih incidenata, prenosi AP.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()