Rusija tvrdi da je oborila više od 60 ukrajinskih dronova

Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su i devet taktičkih projektila ATACMS iznad poluostrva Krim, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane

19.05.2024. 12:15
  • Podijeli:
žandarmerija, dron, dronovi, pregled terena dronovima - foto MUP Srbije (5)-65b87eb024a9f.webp Foto: MUP Srbije

Rusija je u nedjelju saopštila da je oborila više od 60 ukrajinskih dronova, javlja Anadolu.

U saopštenju ruskog Ministarstva odbrane navodi se da su sistemi protivvazdušne odbrane zemlje oborili 57 dronova iznad Krasnodarskog kraja i tri iznad graničnog regiona Belgorod.

U saopštenju se navodi da su još jedan dron i devet taktičkih projektila ATACMS oboreni iznad poluostrva Krim, koji je Moskva nelegalno anektirala 2014. godine.

Roman Sinjagovski, načelnik okruga Slavjansk u Krasnodaru, naveo je na Telegramu da je šest dronova korištenih u napadu na regiju palo na teritoriju rafinerije nafte u Slavjansku na Kubanu.

Dodao je da su u regionu zabilježene još dvije eksplozije i da prema preliminarnim informacijama nije bilo žrtava ili materijalne štete.

Lokalni mediji objavili su da je zabilježen napad dronom u ruskoj regiji Lenjingrad koji je pogodio skladište nafte u gradu Viborg, koji se nalazi oko 38 kilometara od finske granice, što je guverner regije negirao.

“Informacije o napadu UAV (bespilotne letjelice) na skladište nafte u Viborgu nisu tačne. Prasak se dogodio na teritoriji starog naftnog skladišta Viborg zbog upotrebe pirotehnike. Nije bilo povrijeđenih i nema opasnosti od požara“, rekao je Aleksandr Drozdenko na Telegramu.

Ukrajinske vlasti još nisu komentarisale ove tvrdnje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()