Rusija: Spriječen pokušaj sabotaže

Iz FSB-a ističu da je tokom operacije potrage na ruskoj teritoriji otkrivena diverzantsko-izviđačka grupa koju su koordinisale i predvodile ukrajinske specijalne službe, prenosi "Sputnjik"

07.05.2023. 13:38
  • Podijeli:
moskva pixabay-63ee5d4abad8f.webp Foto: Pixabay

Ruska Federalna služba bezbjednosti /FSB/, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, spriječila je pokušaj sabotaže koji su planirale ukrajinske obavještajne službe korištenjem dronova u vazduhoplovnoj bazi u ruskoj oblasti Ivanovo, saopštila je danas pres služba FSB-a.

"FSB je, zajedno sa ruskim Ministarstvom unutrašnjih poslova, spriječio pokušaj sabotaže i teroristički akt koji je planirala obavještajna služba ukrajinskog Ministarstva odbrane u vazduhoplovnoj bazi `Ivanovo Severni` pomoću dronova koji nose eksploziv", navodi se u saopštenju.

Iz FSB-a ističu da je tokom operacije potrage na ruskoj teritoriji otkrivena diverzantsko-izviđačka grupa koju su koordinisale i predvodile ukrajinske specijalne službe, prenosi "Sputnjik".

Grupa je planirala da upotrijebi improvizovane eksplozivne naprave pomoću lake letjelice koja bi došla iz ukrajinske oblasti Černigov, precizirala je ruska služba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()