Rusija spremna na pregovore s Ukrajinom

Nema nikakvih preduslova

11.02.2023. 13:45
  • Podijeli:
moskva sneg reuters-63a01bd73caaf.webp Foto: Reuters

Ruska Federacija je spremna za mirovne pregovore sa Ukrajinom, ali uz jedan preduslov, a to je da nikakvih preduslova - nema.

Riječi su ovo zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Vershinina u intervjuu za televiziju "Zvezda".

"Svako se neprijateljstvo završava se razgovorima i prirodno je, kao što smo rekli i ranije, da ćemo biti spremni za takve razgovore, ali samo za razgovore bez preduslova, za razgovore koji bi bili zasnovani na postojećoj realnosti", rekao je ruski diplomata u fragmentu emitovanog intervjua.

On je dodao da odluke o razgovorima sa Moskvom ne donosi Kijev, nego Washington i Brisel.

Komentarišući mogućnost da do razgovra dođe tokom mandata sadašnjeg američkog predsjednika Joea Bidena, Veršinjin je rekao da to ne zavisi od Rusije i da je pozicija Moskve jasna.

"Kad bi samo Biden bio dovoljno oprezan i mudar, mislim na njega i njegove saradnike, sve bi se puno lakše završilo", dodao je Vershinin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()