Rusija izvela zračne napade na Kijev i regiju Kirovograd

Rusija je s tri bespilotne letjelice kamikaze napala skladište nafte u regionalnom središtu Kropivnitski, usljed čega je izbio požar u objektu

03.05.2023. 12:02
  • Podijeli:
bespilotnaa-anadoloija (1)-641b590ae3197.webp Foto: Anadolija

Ruska vojska sinoć je izvela napade bespilotnim letjelicama na glavni ukrajinski grad Kijev i skladište nafte u regiji Kirovograd, javlja Anadolija.

Načelnik ukrajinske vojne uprave regije Kirovograd Andrej Rajkovič naveo je na društvenim mrežama da je Rusija noću napala regiju bespilotnim letjelicama.

Ističući da su Rusi s tri bespilotne letjelice kamikaze napali skladište nafte u regionalnom središtu Kropivnitski, te da je usljed napada izbio požar u objektu.

Naglasio je kako u napadu nije bilo smrtno stradalih.

Predsjednik Kijevske gradske vojne uprave Sergej Popko također je objavio da je glavni grad tokom noći bio izložen još jednom zračnom napadu Rusije.

Podsjećajući da su Rusi treći put u posljednjih šest dana napali Kijev, Popko je rekao da je ovaj put napad izveden samo dronom.

Istakao je da je ruska vojska u napadima koristila bespilotne letjelice kamikaze iranske proizvodnje, te prenio informaciju da su "svi neprijateljski ciljevi otkriveni i oboreni u zračnom prostoru glavnog grada, te nije bilo gubitaka života ili štete u napadima".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()