Rusi priznali da su im Ukrajinci uništili veliki desantni brod na Krimu

Težak udarac

26.12.2023. 19:56
  • Podijeli:
krim napad x com-658b1e5987fcf.webp Foto: X-com

Kremlj je u utorak priznao da je ukrajinski napad oštetio ratni brod u okupiranoj krimskoj luci Feodosiji, što je Ukrajina i njeni zapadni saveznici nazvali velikim porazom za rusku mornaricu.

Feodosija je dom ruske pomorske baze Crnomorske flote na anektiranom poluostrvu Krim.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavijestio je predsjednika Rusije Vladimira Putina "o šteti na našem velikom desantnom brodu" u "veoma detaljnom izveštaju", rekao je novinarima glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Ukrajinske vazdušne snage saopćile su ranije u utorak da su napale Novočerkask krstarećim projektilima oko 2:30 po lokalnom vremenu.

U ranijoj poruci rečeno je da je Novočerkask "uništen" i da ljudi tvrde da je prevozio ukrajinske dronove.

Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mykola Olechtchouk objavio je snimak na kojem se vidi vatrena eksplozija u ruskoj pomorskoj bazi u Feodosiji.

Sergej Aksjonov, šef Krima kojeg podržava Kremlj, rekao je da je jedna osoba ubijena, a dvije ranjene u napadu na Feodosiju, a da su stanovnici u blizini evakuisani.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()