Ribari ostaju u lukama zbog naftne mrlje

Pogonsko gorivo tankera i iz tovara prolilo se u more

03.03.2023. 18:13
  • Podijeli:
Lice pravde s2 ep 4 ribarstvo 03_UnaTV-1667570625654.webp Foto: Una TV

 Filipinske vlasti naredile su da hiljadama ribara da ne izlaze na otvoreno more dok traju pokušaji da se suzbije širenje naftne mrlje nastale nakon potonuća tankera.

Zvaničnik iz provincije Mindoro Orijental Ram Temena rekao je da se naftna mrlja kod ostrva Mindoro, južno od Manile, proteže na oko 120 kilometara i nalazi se na devet kilometara od obale.

Filipinska Obalska straža i dalje traga za olupinom tankera "Prinses empres" koji je prijavio probleme sa motorom i potonuo je početkom sedmice usljed nevremena. Tanker je prevozio 800.000 litara industrijskog goriva iz provincije Batan ka provinciji Ilojlo.

Pogonsko gorivo tankera i iz tovara prolilo se u more, što izaziva zabrinutost zbog okoline i industrije zavisne od okeana.

Portparol Obalske straže Amrando Balilo saopštio je da se zbog nemirnog mora ne može ograničiti širenje otrovnog materijala i da se, umjesto toga, posipaju hemikalije na površini vode kako bi se izazvalo razlaganje nafte.

Nije poznato koja je količina dizela i industrijskog goriva u vodi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()