Putin ne koristi ni društvene mreže, ni mobilni telefon

Teško je u ovo povjerovati da je moguće

09.09.2022. 02:45
  • Podijeli:
Putin potpisuje nezavisnost Donbasa_Profimedia.jpg Foto: Profimedia i Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne prati lično nijedan Telegram kanal, ali njegovi redovni obavještajni brifinzi ponekad mogu uključivati pregled važnih postova, posebno vojnih dopisnika, rekao je sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov.

"Putin ne čita Telegram kanale, ali prati objave", rekao je Peskov za Tass u nedelju, napominjući da šef države očigledno treba da ima pun pristup svim dostupnim informacijama i obavještajnim podacima, pored zvaničnih izveštaja i biltena, prenosi B92.

Za razliku od većine svjetskih lidera ovih dana, ruski predsjednik praktično nije prisutan na mreži, osim nekoliko zvaničnih naloga Kremlja, uključujući Telegram kanal, jer nema slobodnog vremena da gubi na objavljivanje, skrolovanje i lajkovanje, ranije je objasnio njegov portparol.

Prošle godine Peskov je takođe rekao da Putin nikada neće otvoriti lični nalog na društvenim mrežama niti će nekog ovlastiti za to, jer "smatra da je pogrešno" ako neko drugi upravlja javnim profilom u njegovo ime.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()