Prva reagovanja iz Ukrajine na incident na Krimskom mostu

Dvije osobe poginule, jedno dijete povrijeđeno

17.07.2023. 09:27
  • Podijeli:
ukrajina_reakcija_anadolija 1-6414df4aaaa94.webp Foto: Anadolija

Portparol ukrajinske vojno-obavještajne službe (GUR) Andrij Jusov izjavio je da ta služba neće komentarisati jutrošnji incident na Krimskom mostu, kada su dvije osobe poginule, a jedno dijete povrijeđeno.

"Sada cijeli svijet može da vidi kilometarske gužve i oštećenje konstrukcije mosta. Što se tiče dodatnih komentara u vezi sa incidentom, neće ih biti. Mogu samo da citiram riječi šefa GUR, Kirila Budanova, da je Krimski most tamo suvišna građevina", rekao je Jusov, prenosi Unian.

On je napomenuo da će zbog oštećenja dijela mosta Rusi imati problema sa logistikom. 

"Rusi koriste Krim kao glavno logističko čvorište za prebacivanje snaga i opreme duboko na teritoriju Ukrajine", napomenuo je Jusov.

Portparol ukrajinske dobrovoljačke armije "Jug", Sergej Bračuk, rekao je da bi razlog incidenta mogao da bude dron "šahid", koji su, kako je naveo, Rusi lansirali.

"Razmotrio bih ovu verziju, jer se stub srušio upravo u pravcu Kubanja. Ne zaboravimo grad Primorsko-Ahtarsk u Krasnodarskom kraju, odakle se lansiraju ozloglašeni iranski 'šahidi', koji lete ka Ukrajini i razaraju civilne objekte. Moguće je da se jedan takav 'šahid' možda 'umorio' i pao na stubove Krimskog mosta. Takva verzija ima osnova", rekao je on.

Portparolka južne komande ukrajinske vojske Natalija Gumenjuk ocenila je da bi, kako je rekla, eksplozije na Krimskom mostu mogle biti provokacija ruskih snaga, kako bi se poremetio „sporazum o žitu“.

Dvije osobe su poginule danas, a jedno dijete je povrijeđeno na Krimskom mostu, dok je saobraćaj obustavljen zbog oštećenja na kolovozu, prenijela je ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ministarstvo zdravlja regiona Krasnoda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()