Princ od Velsa se sastao sa Bidenom: Predsjednik SAD mu postavio neočekivano pitanje

Bio je to njihov četvrti sastanak u samo 18 mjeseci, nakon samita G7 u Cornwallu, Cop26 u Glazgovu i sahrane kraljice Elizabete II

04.12.2022. 13:29
  • Podijeli:
Biden_Vels_foto_YT-638c92867d70a.webp Foto: YouTube

Princ od Velsa susreo se sa američkim predsjednikom Joe Bidenom u Bostonu, gdje se zahvalio na "toplom prijemu" koji su on i njegova supruga dobili u SAD.

Takođe je obavijestio predsjednika o njegovoj Earthshot nagradi prije nego što su on i princeza od Velsa otišli na ceremoniju dodjele nagrada u MGM Music Hall.

"Gdje ti je gornji kaput?" Biden je upitao princa zbog niskih temperatura.

Sastanak je dogovoren nakon što je Biden slučajno promijenio raspored u posljednjem trenutku što je značilo da je bio u Bostonu zbog političkog prikupljanja sredstava.

Bio je to njihov četvrti sastanak u samo 18 mjeseci, nakon samita G7 u Cornwallu, Cop26 u Glazgovu i sahrane kraljice Elizabete II.

Pomoćnici sa sjedištem u SAD rekli su da je Biden "ogromna podrška" kraljevskoj porodici i da je lično bio vrlo nestrpljiv da upozna princa, ne samo zato što se inspiracija koja stoji iza Earthshot-a zvuče s njegovim vlastitim stavovima o hitnosti klimatskih mjera.

Portparol Kensingtonske palate rekao je da su zajedno proveli 30 minuta, dijeleći uspomene na kraljicu Elizabetu II.

"Bila je to topla, prijateljska i sadržajna diskusija", rekao je on.

"Princ je zahvalio predsjedniku Bajdenu što je otputovao u London na sahranu pokojne kraljice u septembru", kazao je portparol.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()