Prevrnuo se autobus koji je prevozio turiste: Najman je 21 osoba poginula, a 18 povrijeđeno

Autobus je izletio s ceste i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće nije bio jasan

04.10.2023. 07:11
  • Podijeli:
mestre saobraćajna nesreća italija yt-651c72173ece9.webp Foto: Youtube/Printscreen/@LocalTeam

Najmanje 21 osoba poginula je, a 18 je povrijeđeno nakon što je autobus koji je prevozio turiste u kamp sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, saopštili su gradski dužnosnici.

Autobus je izletio s ceste i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće nije bio jasan.

Venecijanski gradski vijećnik Renato Boraso rekao je da je jedna linija istrage bila da je vozaču, 40-godišnjem Talijanu koji je bio među poginulima, bilo loše prije nesreće.

"To je užasna tragedija, grad je u žalosti", rekao je Boraso televiziji Sky Italia.
Rekao je da je autobus prevozio 40 putnika.

"Broj poginulih mogao bi porasti jer je nekoliko ozlijeđenih u kritičnom stanju", dodao je.

Gradska vijećnica Venecije saopćila je da su povrijeđeni ljudi prevezeni u obližnje bolnice, a četvero ih je u teškom stanju.

Službenici su rekli da je vozilo palo oko 15 metara (50 stopa) na električne vodove i zapalilo se oko 19:45 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()