Predato pismo za glasanje o povjerenju Liz Tras

Poslanik britanskog parlamenta iz Konzervativne stranke Vilijem Vreg kaže da je "posramljen" nacrtom predstavljenog "mini budžeta"

19.10.2022. 16:27
  • Podijeli:
liz_truss_anadolija1.jpg Foto: Anadolija

Poslanik britanskog parlamenta iz Konzervativne stranke Vilijem Vreg rekao je da je predao pismo za izglasavanje nepovjerenja vladi premijera Liz Tras pošto je "posramljen" nacrtom "mini budžeta" koji je ona prošlog mjeseca predstavila i zbog kojeg su izazvana previranja na finansijskim tržištima.

Britanske vlasti ranije su saopštile da će glasanje o politici prema razbijanju stijena u potrazi za energentima biti tretirano kao izjašnjavanje o povjerenju Trasovoj i da će oni koji budu protiv biti isključeni iz poslaničke grupe.

Vreg je naglasio da će, iako je protiv razbijanja stijena, glasati sa vlastima kako ne bi bio uklonjen iz poslaničke grupe.

Prema njegovim riječima, njegovo uklanjanje iz poslaničke grupe poništilo bi vrijednost pisma o nepovjerenju Trasovoj koje je on već predao predsjedavajućem parlamentarnog Komiteta 1922, koji donosi odluke o regulativama za odabir i zamjenu lidera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()