Policija pretresa Evropski parlament, sumnja se na saradnju pojedinih zastupnika s Rusijom

Pred EU izbore

29.05.2024. 12:56
  • Podijeli:
policija_atala_anadolija -657c73735a7a7.webp Foto: Anadolija

Policija je danas izvela pretrese na brojnim lokacijama u Belgiji i Francuskoj zbog sumnje na saradnju članova Evropskog parlamenta s ruskim propagandistima.
Kako je javilo belgijsko tužilaštvo, pretresi se izvode u jednoj privatnoj rezidenciji u Briselu, te u nekoliko ureda Evropskog parlamenta u ovom gradu i u Strazburu.

Slučaj je povezan uz pojedine zaposlenike Evropskog parlamenta kojima je, prema navodima tužilaštva, ponuđena saradnja s ruskim propagandistima pred izbore u Evropskoj uniji.

Podsjetimo, izbori za članove Evropskog parlamenta održavaju se od 6. do 9. juna.

Prema dosadašnjim anketama, u prednosti su stranke bliže političkoj desnici. Među tim partijama su i ekstremističke stranke poput AfD-a, čijih nekoliko članova je optuženo za direktnu saradnju s Rusijom.

 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()