Pojavile se snimke sudara vozova i evakuacije putnika nakon užasa

Stravični snimci iz Češke

06.06.2024. 09:22
  • Podijeli:
ceska reuters-66615e50b118d.webp Foto: Reuters

Nakon stravičnog sudara vozova, u kojem su četiri osobe izgubile život, a 23 su povrijeđene, u mjestu Pardubice, u Češkoj, oglasila se i kompanija Češke željeznice koja kaže da će saobraćaj ka koridorskoj liniji ka Moravskoj biti duže vrijeme obustavljen.

Video-snimak koji su objavili češka policija i železnice prikazuje evakuaciju ljudi iz sudarenog voza kasno uvečer.

Kako kažu putnici, neki su morali da razbiju prozor da pobjegnu, a svi su čuli veoma jak udarac koji su ubrzo i osjetili na svojoj koži.

Vatrogasci su spasili putnike iz voza i nepovrijeđene evakuisali u parkirane autobuse, a zatim u zgradu stanice, gdje im je, prema riječima Austrijanca, bila spremna pomoć psihologa.

Oni su uspjeli da otkriju identitet svih putnika, kojih je bilo više od 200 u vozu RegioJet koji je krenuo za Slovačku.

Jedan od putnika ekspresnog voza Martin Bujnjak rekao je za ČTK da je osjetio veliki udarac, a noga mu je izgrebana. Iz voza je izašao sam, vatrogasci su prvo pokušali da zadrže putnike u vagonima jer je tako bilo najbezbjednije.

- Zahvalan sam što sam živ - rekao je.

Policajac Roman Mrkvička, koji je bio među prvima na mjestu nesreće, rekao je novinarima da ga je iznenadila apsolutna tišina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()