Pojas Gaze: Najmanje 40 Palestinaca ubijeno u izraelskim vazdušnim napadima u gradu Deir al-Balah

Povrijeđeni, uglavnom djeca, kolima hitne pomoći prevezeni su u bolnicu

24.12.2023. 11:32
  • Podijeli:
gaza_bombardovanje_djeca_anadolija-658804f6d700e.webp Foto: Anadolija

Najmanje 40 Palestinaca je ubijeno, a desetine drugih povrijeđeno u izraelskim napadima na stambena naselja u gradu Deir al-Balah u Pojasu Gaze.

Nakon napada pripadnici palestinskog Crvenog polumjeseca i stanovnici su u ruševinama zgrada pogođenim izraelskim vazdušnim napadima tražili preživjele i tijela žrtava.

Povrijeđeni, uglavnom djeca, kolima hitne pomoći prevezeni su u bolnicu.

Izraelski napadi na Pojas Gaze počeli su nakon napada palestinske grupe Hamas na Izrael 7. oktobra. Od tada je ubijeno više od 20.250 Palestinaca, a poginulo je najmanje 8.000 djece i 6.200 žena. Više od 53.600 osoba je povrijeđeno.

U Gazi, gdje su mnogi i dalje pod ruševinama, uništena je civilna infrastruktura odnosno bolnice, obrazovne institucije, kao i bogomolje.​

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()