Pljačkaš upao s plastičnim pištoljem u restoran u Teksasu, gost ga ubio

Šokantan epilog

09.01.2023. 08:05
  • Podijeli:
pucnjava_teksas - twitter-63bbbca6cda46.webp Foto: Twitter/Screenshot

Policija u Teksasu je pokrenula opsežnu potragu za gostom restorana u Houstonu koji je ubio pljačkaša, a potom i pomogao drugim opljačkanim gostima da prikupe svoj novac. Incident je snimljen nadzornim kamerama unutar restorana Ranchito #4 Taquerija u jugozapadnom Houstonu, a na snimci je vidljivo da muškarac izvlači oružje i počinje pucati na pljačkaša.

Policija je kasnije otkrila da je pljačkaš u restoran upao s plastičnim pištoljem. Iz policije su u priopćenju za javnost naveli da nisu podignuli optužnicu protiv muškarca koji je ubio pljačkaša, ali ističu da žele razgovarati s njim o "njegovoj ulozi u pucnjavi", piše Guardian.

Poručnik Wilkens je kazao da je osumnjičenik za pljačku bio u svojim 20-ima te je tokom pljačke nosio crnu skijašku masku i crne rukavice. Pljačkaš je pri ulasku u restoran uperio oružje prema gostima i zatražio njihove novčanike i novac. Na snimci je vidljivo da jedan od gostiju poseže za nečim, a zatim i izvlači oružje dok osumnjičenik hoda prema izlazu.

Gost je ispalio najmanje devet hitaca u pljačkaša te je napustio mjesto događaja prije dolaska policije. Pedro Lopez, vlasnik restorana, tvrdi da su on i njegovi zaposlenici još uvijek u šoku. Drugi gosti restorana također su napustili mjesto događaja prije dolaska policije, prenosi Index.hr.

Teksaški zakoni dopuštaju nekome da se brani ako smatra da mu je život u opasnosti, iako granica između samoodbrane i upotrebe nepotrebne sile može biti dosta nejasna.

Thomas Nixon, bivši policajac iz Houstona, a sada advokat, objasnio je za KPRC-TV da gost ima svoja prava prema teksaškom zakonu. "Osoba koju je upucao bila je u procesu počinjenja pljačke i stoga je njegova upotreba sile u odbrani sebe i nedužnih trećih osoba potpuno opravdana. Imao je razuman strah od ozbiljne tjelesne povrede ili smrti", rekao je Nixon.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()