Pet zemalja ulazi u BRIKS

Vlada Brazila bi željela da vidi Indoneziju kao članicu BRIKS-a

24.08.2023. 12:30
  • Podijeli:
BRICS BRIKS_Profimedia-64b938f39a0d2.webp Foto: Profimedia

Argentina, Egipat, Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija postaće nove članice BRIKS-a, javio je danas dopisnik brazilskog informativnog portala UOL, pozivajući se na nacrt završnog saopštenja sa samita te grupe.

Prema reporteru, među glavnim kriterijumima za izbor bio je geografski faktor.

Ovakav izbor je napravljen da bi se održala regionalna ravnoteža unutar grupe. U skladu sa ovim principom, sada se razmatra članstvo još jedne afričke zemlje, prenosi TASS.

Takođe, vlada Brazila bi željela da vidi Indoneziju kao članicu BRIKS-a, ali ta zemlja još nije spremna da se pridruži ovoj grupi, navodi se u izvještaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()