Peskov: Sporazum o izvozu žitarica ne može opstati

Sporazum između Rusije i Ukrajine postignut je uz posredovanje UN i Turske u julu prošle godine kako bi se prevazišla globalna prehrambena kriza

17.06.2023. 19:39
  • Podijeli:
zito-turska-anadolija.jpg

Sporazum o izvozu žitarica iz ukrajinskih luka u Crnom moru nema nikakve šanse za opstanak, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je naglasio da dio Sporazuma koji se tiče Ruske Federacije nije nikad ispunjen.

Sporazum između Rusije i Ukrajine postignut je uz posredovanje UN i Turske u julu prošle godine kako bi se prevazišla globalna prehrambena kriza.

Rusija je u više navrata upozoravala da će dozvoliti da sporazum istekne zbog prepreka uzrokovanih sankcijama Zapada na izvoz njenih žitarica iz đubriva, ali se Moskva 17. maja saglasila da produži dogovor na naredna dva mjeseca.

Ruski izvoz hrane i đubriva nije predmet zapadnih sankcija ali je, prema tvrdnjama Moskve, otežan zabranama za isplate, logistiku i osiguranje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()