Peskov: Napad na Brijansku oblast u Rusiji teroristički čin

Biće preuzete sve neophodne mjere sa se ovakve akcije spriječe u budućnosti

06.03.2023. 16:25
  • Podijeli:
peskov-anadolija.jpg

 Istraga o tragičnom napadu na Brijansku oblasti u Rusiji pokazala je da se radi o terorističkom činu, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ukrajinske oružane snage i terorističke jedinice koriste različitu municiju. O tome smo više puta govorili, što ukazuje na sve veću umiješanost zemalja NATO-a u ovaj sukob. Nama ovdje to nije toliko važno, važno je ispaljivati te metke. Ovdje su već date sve potrebne kvalifikacije, ovo nije ništa drugo do teroristički akt", rekao je Peskov na brifingu.

On je dodao da će biti preduzete sve neophodne mjere da se ovakve akcije spriječe u budućnosti.

Guverner Brijanske oblasti Aleksandar Bogomaz izjavio je prošle sedmice da je ukrajinska diverzantska grupa prodrla iz Ukrajine na teritoriju sela LJubečane u Klimovskom okrugu.

Diverzanti su granatirali automobil u pokretu, ubili dvije osobe i ranili jedno dijete.

Ruska Federalna služba bezbednosti /FSB/ saopštila je kasnije da su ukrajinski nacionalisti istisnuti na teritoriju Ukrajine, gdje su bili meta masovnog artiljerijskog udara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()