Pentagon pokrenuo novu web stranicu na kojoj će iznositi deklasificirane podatke o NLO-u

Američka Nacionalna uprava za zrakoplovstvo i svemir (NASA) osnovala je posebno povjerenstvo za proučavanje neidentificiranih zračnih fenomena, popularno poznatih kao “NLO”

02.09.2023. 15:50
  • Podijeli:
snimak_NLO_foto_YT1.jpg Foto: YouTube

Američko ministarstvo odbrane (Pentagon) pokrenulo je novu web-stranicu koja će predstavljati informacije sa kojih je službeno uklonjena oznaka tajnosti o neidentificiranim letećim objektima (NLO), koje vlada naziva “neidentificiranim anomalnim fenomenom” (UAP).

Glasnogovornik Pentagona Patrick Ryder rekao je da je pokrenuta web-stranica “www.aaro.mil” s Uredom za rješavanje svih anomalija Ministarstva (AARO) kako bi pružio informacije javnosti o naporima Pentagona da razumije NLO-e.

Navodeći da će slučajevi UAP-a s kojih je uklonjena oznaka tajnosti i odobrena za javno objavljivanje na web-stranici pružiti informacije, uključujući videozapise i fotografije, Ryder je izjavio da stranica uključuje službene izvještaje, transkripte, saopćenja za medije i druge resurse koje bi zajednica mogla smatrati korisnima.

Američka Nacionalna uprava za zrakoplovstvo i svemir (NASA) osnovala je posebno povjerenstvo za proučavanje neidentificiranih zračnih fenomena, popularno poznatih kao “NLO”.

Pentagon je objavio u januaru 2023. da je ukupno 510 slučajeva NLO-a klasificirano kao rezultat doprinosa koje su izvještaju dale razne institucije i jedinice američke vojske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()