Patrijarh Kiril: Postoji prijetnja da će doći do rata velikih razmjera

"Čovječanstvo nikada nije imalo takvo strašno naoružanje kao danas, koje se nagomilava"

01.01.2023. 23:00
  • Podijeli:
Patrijarh Kiril_Ruska pravoslavna crkva_REUTERS-1664542581060.webp Foto: Ruska pravoslavna crkva / Reuters

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril izjavio je da su odnosi među zemljama u posljednjih deset godina nazadovali i ocijenio da usljed tog nepovjerenja postoji prijetnja da će doći do rata velikih razmjera.

Kako je rekao, mnoge stvari su se izmijenile u posljednjih deset godina.

"Svi smo svjedoci veoma napete atmosfere i nepovjerenja među zemljama i ta napetost raste i prijeti da preraste u rat velikih razmera. Odnosi su nazadovali, s obzirom na to da su se toliko pogoršali", rekao je patrijarh Kiril, prenosi Sputnjik.

Dodao je da čovječanstvo nikada nije imalo takvo strašno naoružanje kao danas, koje se nagomilava.

"A ako taj arsenal oružja ne odgovara moralnom stanju ljudskog roda, zar se onda ne povećava prijetnja da će se ovo oružje upotrebiti? To svjedoči o tome da naučni razvoj ljudske civilizacije ne može da obezbijedi ni sreću, ni bezbjednost ljudi", istakao je ruski patrijarh.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()