Papa Franjo: Industrija oružja profitira od smrti

Pozivajući katolike da ne zaborave da se mole za mir i žrtve rata, ponovio je da je “rat uvijek poraz”

01.05.2024. 18:47
  • Podijeli:
papa franja, 17 jan 2024 - profimedia-65b1214331941.webp Foto: Profimedia

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo u srijedu je osudio industriju oružja, tvrdeći da profitira od smrti.

Na kraju opšte audijencije u srijedu papa Franjo je spomenuo žrtve rata u Ukrajini, Palestini i izbjeglice Rohingya u Mijanmaru te istakao kako su, najprofitabilnija ulaganja ona povezana s industrijom oružja.

“Investicije koje danas donose najviše prihoda su tvornice oružja. Profitirati od smrti je užasno”, istakao je Papa, prenio je Vatican News.

Pozivajući katolike da ne zaborave da se mole za mir i žrtve rata, ponovio je da je “rat uvijek poraz”.

“Zatražimo mir, tražimo istinski mir za ove narode i za cijeli svijet”, dodao je Papa.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()