Papa Franjo govorio o legalizaciji droga

"Smanjenje zavisnosti od droga se ne postiže liberalizacijom upotrebe droga – ovo je iluzija – kao što je predloženo ili već sprovedeno u nekim zemljama", rekao je papa okupljenima na Trgu Svetog Petra na svojoj nedeljnoj audijenciji

26.06.2024. 18:52
  • Podijeli:
papa franjo reuters-65899182a2057.webp Foto: Reuters

Papa Franja izjasnio se danas protiv legalizacije droge i proglasio trgovce drogom "ubicama", istovremeno uputivši apel da se pruži pomoć i podrška zavisnicima.

"Smanjenje zavisnosti od droga se ne postiže liberalizacijom upotrebe droga – ovo je iluzija – kao što je predloženo ili već sprovedeno u nekim zemljama", rekao je papa okupljenima na Trgu Svetog Petra na svojoj nedeljnoj audijenciji.

On je u obraćanju povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama koji se danas obilježava rekao i da treba imati na umu da svaki zavisnik ima jedinstvenu ličnu priču i da mora da se sasluša, razume, voli i, koliko je to moguće, leči i pročišćava.

U svom obraćanju papa nije pravio razliku između takozvanih lakih droga kao što je marihuana, koja je legalizovana za rekreativnu upotrebu u nekoliko zemalja i nekim američkim državama, i "teških" droga kao što su heroin i kokain, prenosi Rojters.

"Ne možemo zanemariti zle namere i postupke narko-dilera i trgovaca. Oni su ubice", dodao je papa.

Papa koji je rođen u Argentini, takođe je osudio "razorni uticaj" proizvodnje droge na životnu sredinu, rekavši da je on "sve očigledniji, na primer, u regionu Amazona" u Latinskoj Americi, navodi britanska agencija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()