Papa Franja se sastao sa suprugom Džulijana Asanža

Stela Asanž predovodi kampanju za oslobađanje njenog supruga

30.06.2023. 14:49
  • Podijeli:
Papa Franja Tanjug Andrew Medichin-644bc25c41cf2.webp Foto: Tanjug/Andrew Medichini

Papa Franja se danas sastao sa suprugom osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža koji se nalazi u britanskom zatvoru i bori se protiv ekstradicije Sjedinjenim Američkim Državama.

"Sveti otac je primio u audijenciju gospođu Stelu Asanž, sa članovima porodice", navodi se u saopštenju Vatikana, prenosi Rojters.

Stela Asanž predovodi kampanju za oslobađanje njenog supruga, koji je u zatvoru zbog objavljivanja povjerljivih američkih vojnih zapisa i diplomatskih depeša.

On se suočava sa 175 godina zatvora u Sjedinjenim Državama zbog otkrivanja najvećeg korupsa povjerljivih informacija u istoriji zemlje, koje su, prema tvrdnjama Vašingtona, dovele u opasnost živote nekih osoba. 

Međunarodna i Evropska federacija novinara pozvale su SAD da odustanu od optužbi protiv Džulijana Asanža i da mu dozvole da se vrati kući svojoj djeci i supruzi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()