Pad sa čamca bio koban: Poginula četiri migranta

Na čamcu je bilo 27 migranata.

29.11.2023. 21:42
  • Podijeli:
španija_migranti_ilustracija_anadolija 1-64aba29dc8e66.webp Foto: Anadolija / Ilustracija

Četiri migranta poginula su nakon pada sa glisera na samo nekoliko metara od plaže u Kadizu na jugu Španije, saopštila je danas španska Služba za pomorsko spasavanje.

Na čamcu je bilo 27 migranata.

Na snimcima emitovanim na društvenim mrežama a koje su prenijeli lokalni mediji vidi se crni gumeni čamac kako u blizini plaže kruži tokom visoke plime i kako ljudi guraju jedni druge preko ivice nakon čega počinju da plivaju. Po njihovom dolasku na obalu, čamac se udaljio.

Prema pojedinim izvještajima, još osam migranata ostavljeno je na obalama plaže Santi Petri u obližnjem mjestu Čiklani. Tri osobe su kasnije prebačene u bolnicu zbog hipotermije.

Kadiz se nalazi na krajnjem jugu Španije na dvadesetak kilometara od obale sjeverne Afrike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()