O sposobnosti UNRVA-e da osigura neutralnost u Gazi: Gutereš prihvatio preporuke nezavisne komisije

"Guteres se saglasio sa šefom UNRVA Filipom Lazarinijem da će ta agencija, uz podršku generalnog sekretara, ustanoviti akcioni plan za sprovođenje preporuka", rekao je Dužarik.

22.04.2024. 15:54
  • Podijeli:
gutereš tanjug-65a7b462a96b3.webp Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Generalni sekretar UN Antonio Guteres prihvatio je preporuke nezavisne komisije o sposobnosti Agencije UN za palestinske izbjeglice /UNRVA/ da osigura neutralnost i da odgovori na optužbe o kršenju regulativa, saopštio je portparol UN Stefan Dužarik.

"Guteres se saglasio sa šefom UNRVA Filipom Lazarinijem da će ta agencija, uz podršku generalnog sekretara, ustanoviti akcioni plan za sprovođenje preporuka", rekao je Dužarik.

Prema njegovim riječima, generalni sekretar UN je od svih strana zatražio da aktivno podrže UNRVA, od koje zavise životi palestinskih izbjeglica na Bliskom istoku.

Izvještaj komisije, koju predvodi bivši francuski ministar spoljnih poslova Ketrin Kolona, biće objavljen kasnije tokom dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()