Njemačka željeznica traži radnike za više od 500 različitih poslova

Nude sigurno radno mjesto, 42 dana odmora i dobra primanja

16.12.2022. 10:13
  • Podijeli:
deutsche-ban-facebook.jpg

Deutsche Bahn traži zaposlenike širom Njemačke za više od 500 različitih zanimanja. U medijima su naveli kako nude sigurno radno mjesto, 42 dana odmora, te dobra primanja.

“Poslom u Deutsche Bahnu dajete važan doprinos mobilnosti u Njemačkoj i stoga se možete osloniti na sigurnu profesionalnu budućnost. Tražimo motivirane zaposlenike širom Njemačke za više od 500 različitih zanimanja. Bilo da se radi o iskusnim ili mladim profesionalcima – nudimo brojne mogućnosti i usavršavanja u blizini vašeg mjesta stanovanja”, naveo je Deutsche Bahn na svojoj internet stranici, prenosi Fenix magazin.

Kažu kako nude sigurnu plaću s dodatnim beneficijama.

“Naš cilj je svakim danom biti bolji. A naše plaće su također impresivne, jer uz standardne plaće nudimo i mnoge druge atraktivne pogodnosti”, navedeno je na njihovoj internet stranici.

Više odmora, manje posla

Individualno možete odlučiti želite li uzeti npr. 6 dana više godišnjeg odmora ili skratiti svoje radno vrijeme – ili jednostavno raditi više i zaraditi više. Po njihovim navodima, radnici imaju pravo na isplatu 13 plaće.

Besplatna putovanja

Svojim zaposlenicima nude besplatne vožnje i popuste na putovanja. Popusti za putovanja vrijede za porodicu i prijatelje  zaposlenih.

Prema informacijama portala za usporedbu plaća u Njemačkoj visina plaće, odnosno satnice u Deutsche Bahnu ovisi o radnom mjestu.

Inženjer u Deutsche Bahnu u prosjeku zaradi 66.000 eura na godinu, projekt menadžer 63.880 eura, strojovođa 40.100 eura, a radnik na osiguranju 28.400 eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()