Nakon više od mjesec dana: Ponovo će raditi aerodrom, ali se skraćuje i policijski čas

U saopštenju vlasti navodi se da će aerodrom "la Tontuta" u prijestonici Nuamei biti otvoren od sutra.

16.06.2024. 12:40
  • Podijeli:
aerodrom kofer prtljag putovanja-66335195e3b92.webp Foto: Pixabay

Francuska prekomorska teritorija Nova Kaledonija skraćuje policijski čas i ponovo otvara međunarodni aerodrom koji je bio zatvoren za putničke letove duže od mjesec dana zbog nasilja izazvanog zahtjevima starosjedelaca za otcjepljenjem od Francuske.

U saopštenju vlasti navodi se da će aerodrom "la Tontuta" u prijestonici Nuamei biti otvoren od sutra.

Policijski čas će, kako se navodi, biti skraćen za dva sata zbog "poboljšanja situacije i kako bi postepeno počeo povratak normalnom životu".

Nasilje je izbilo 13. maja zbog kontroverznih reformi glasačkog sistema pri čemu je poginulo devet ljudi, uključujući dva policajca a pričinjena je velika šteta na prodavnicama, kancelarijama i kućama. Turisti koji su bili blokirani na ostrvu zbog zatvorenog aerodroma evakuisani su vojnim avionima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()