Nakon teksaškog masakra: Bajden pozvao na usvajanje zakona o kontroli oružja

Bajden je ponovo zatražio od Kongresa da zabrani jurišno oružje i šaržere velikog kapaciteta

07.05.2023. 19:47
  • Podijeli:
oružje_prodaja_anadolija 1-638e54de757dd.webp Foto: Anadolija

Američki predsjednik Džozef Bajden pozvao je danas Kongres da usvoji prijedlog zakona o kontroli oružja nakon najnovije masovne pucnjave u SAD, u kojoj je u tržnom centru u Teksasu ubijeno devet osoba, uključujući napadača.

Bajden je ponovo zatražio od Kongresa da zabrani jurišno oružje i šaržere velikog kapaciteta, kao i da uvede univerzalne provjere lica i ukine imunitet za proizvođače oružja, prenosi Rojters.

Najmanje devet osoba je ubijeno, a sedam je ranjeno kada je napadač pucao u tržnom centru severno od Dalasa u Teksasu, saopštila je danas lokalna policija.

Napadača je ubio policajac nakon što je počeo da puca ispred tržnog centra.

Prema podacima neprofitne grupe Gan vajolens arkajv, samo u ovoj godini u SAD je do sada zabeleženo 198 masovnih pucnjava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()