Najmanje dvije osobe poginule u klizištu

U gruzijskom ljetovalištu pokrenuto klizište, evakuisano 140 osoba

05.08.2023. 11:05
  • Podijeli:
gruzija_klizište_anadolija 1-64ccae1ad7ca3.webp Foto: Anadolija

Najmanje dvije osobe poginule su u klizištu koje je pokrenuto u gruzijskom ljetovalištu Showi, javlja Anadolija.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno je da traju akcije traženja i spašavanja koje su jučer pokrenute uz pomoć helikoptera nakon što je pokrenuto klizište u odmaralištu Rača-Lečumi i regionu Kvemo Svaneti.

Potvrdili su da su pronađena tijela dvije osobe. Navedeno je da je do sada 140 osoba prebačeno na sigurna mjesta.

Ministar regionalnog razvoja i infrastrukture Irakli Karseladze rekao je da nisu imali vijesti o 50 osoba za koje se zna da su u zoni katastrofe. Međutim, kasnije su uspostavili komunikaciju sa šest osoba.

Do Showa je moguće doći samo helikopterom, jer su putevi i mostovi oštećeni zbog poplava i klizišta.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()