Muškarac preživio let iz Alžira u Pariz skriven u stajnom trapu aviona

Pri sebi nije imao dokumente i prevezen je u bolnicu u teškom stanju

29.12.2023. 13:22
  • Podijeli:
airbus-avion-reuters.jpg

Francuske vlasti su saopštile da su radnici aerodroma pronašli muškarca sa teškom hipotermijom skrivenog u pregradi stajnog trapa komercijalnog aviona koji je doletio u Pariz iz Alžira.

Muškarac, za kojeg se vjeruje da je u 20-im godinama, pronađen je tokom tehničkih provjera nakon što je let Air Algeriea iz Orana u Alžiru u jutarnjim satima sletio na pariški aerodrom Orli, rekli su tužioci za AFP.

Pri sebi nije imao dokumente i prevezen je u bolnicu u teškom stanju. Iz aerodroma su ranije javili da je muškarac "bio živ, ali u životnoj opasnosti zbog teške hipotermije", piše Gardian.

Komercijalni avioni krstare na visini od devet do dvanaest kilometara gdje temperature obično padaju na oko -50 stepeni celzijusa, a nedostatak kiseonika čini preživljavanje malo vjerovatnim za bilo koga koji putuje u pregradi stajnog trapa koji nije ni zagrijan niti je pod pritiskom.

Prema podacima američke Federalne uprave za avijaciju (FAA), 132 osobe, poznate u industriji kao slijepi putnici u prostoru kod točkova, pokušali su putovati u pregradama stajnog trapa komercijalnih aviona između 1947. i 2021. godine.

U aprilu ove godine, tijelo muškarca otkriveno je u stajnom trapu aviona na amsterdamskom aerodromu Šipol koji je doletio iz Toronta, ali je prethodno poletio iz Nigerije.

Četiri mjeseca ranije, dva putnika pronađena su mrtva po dolasku u prostor za skladištenje stajnog trapa na letu između Santiaga de Čilea i Bogote.

U julu 2019. godine, smrznuto tijelo muškarca palo je u baštu u predgrađu Londona, za koje se vjeruje da se nalazilo u stajnom trapu aviona Kenja Airvajsa koji se približavao aerodromu Hitrou.

Stopa smrtnosti ljudi koji pokušavaju putovati ovim putem iznosi 77 posto, prema podacima FAA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()