Moskva okovana mrazom i snijegom, brojni letovi sa aerodroma otkazani

Prema pisanju ruskih medija, temperatura u Moskvi se spušta i do minus 15 stepeni celzija, a najavljeno je kako će u većem dijelu Rusije ovakvo vrijeme ostati i u narednim danima

09.12.2023. 11:40
  • Podijeli:
Moskva_sneg_zima_Foto Reuters-639f57894f896.webp Foto: Reuters

Brojni gradovi Rusije, uključujući i Moskvu, ovih dana se bude okovani snijegom i ledom zbog čega se bilježe i brojni problemi u funkcionisanju saobraćaja.

Prema pisanju ruskih medija, temperatura u Moskvi se spušta i do minus 15 stepeni celzija, a najavljeno je kako će u većem dijelu Rusije ovakvo vrijeme ostati i u narednim danima.

"Noću će se temperatura spuštati i do minus 18 stpeeni. Jaki mrazevi očekuju Moskvu i u narednim danima", rekli su meteorolozi.

Zbog aktuelnih vremenskih prilika, najveći problemi bilježe se u aviosaobraćaju.

"Više od 20 letova na moskovskim aerodromima je odloženo, a dva su otkazana. Očekuje se da će još osam letova kasniti", piše agencija RIA.

Osim Moskve, niske temperature očekuju se i u drugim dijelovima Rusije, a naročito na istoku zemlje gdje će se temperature spuštati i do minus 35.

Slična situacija kada je riječ o temperaturama zraka bilježi se i u ostatku istočne Evrope, tačnije u Poljskoj, Bjelorusiji, Moldaviji te baltičkim zemljama gdje se temperature kreću manje-više od minus tri pa do minus 10 stepeni celzija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()