Misteriozna "kugla s antenom" pala s neba u Meksiku

Kako god bilo, kuglu su nedugo nakon otkrića preuzeli stručnjaci te je odnijeli s mjesta pada

05.08.2022. 11:44
  • Podijeli:
kugla-meksiko-foto-fb.jpg

Nastavlja se "sezona" padanja raznih stvari s neba u raznim dijelovima svijeta. Već smo vidjeli kako se ostatak najnovije kineske rakete rasuo nad Indijskim oceanom, pa i kako je dio SpaceX-ove putničke kapsule završio zabijen u australski pašnjak, da bi iz Meksika u javnost stigla još neobičnija priča. 

Lokalni meteorolog Isidro Cano Luna na svojem je Facebook profilu objavio fotografije i neke informacije o događaju koji se navodno zbio protekloga vikenda u lučkom gradu Veracruz, na obali Meksičkog zaljeva.

Kruže razne teorije

Budući da te informacije nije prenio neki lokalni anonimus, već osoba koja je relativno poznata u tom kraju (bio je i kandidat na lanjskim izborima), donekle im se može i vjerovati. Cano je, naime, objavio fotografije misteriozne kugle, načinjene od slitine metala ili vrlo tvrde plastike, koja je pala s neba prošle nedjelje, oko 22 sata po lokalnom vremenu, na jedno drvo u rezidencijalnoj četvrti.

Prema očevicima, prilikom pada čula se određena buka, no nije bilo svjetlosti ili vatrenog traga. Kugla je naizgled vrlo čvrsta, potpuno zatvorena, a na njoj je kroz niz malenih rupa ili udubljenja ispisan određeni nerazumljivi "kod", kaže Cano. Jedino što nije uklopljeno u sferični oblik jest "antena" koja strši iz ove kugle.

Očekivano, nakon ovakve objave na društvenim su se mrežama javile razne teorije – od toga da je i ovo dio kineske rakete od prošle sedmice, da je riječ o vanzemaljskoj tehnologiji ili kakvoj "vremenskoj kapsuli" koja će se otvoriti kada za to dođe vrijeme i otkriti "bitne informacije" koje skriva u svojoj unutrašnjosti. Neizbježno se počelo špekulirati i kako je riječ o vanzemaljskoj tehnologiji.

Kako god bilo, kuglu su nedugo nakon otkrića preuzeli stručnjaci te je odnijeli s mjesta pada. Službenih informacija za sada nema.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()