Melonija glasala, pa podvukla: Danas se odlučuje o narednih pet godina

Izbori za Evropski parlament održavaju se danas i u Slovačkoj, Letoniji, na Malti i u Češkoj.

08.06.2024. 19:48
  • Podijeli:
meloni glasanje eu parlament Mauro ScrobognaLaPresse via AP tnjug-666490fcb421d.webp Foto: Mauro ScrobognaLaPresse via AP Tanjug

Italijanski premijer Đorđa Meloni glasala je danas na izborima za Evropski parlament uz poruku strankama desnog centra da je sada njihovo vrijeme da preuzmu kontrolu nad EU.

"Današnje glasanje odlučiće o narednih pet godina", naglasila je Melonijeva.

U Italiji se danas održava glasanje o 76 poslanika u Evropskom parlamentu koji broji 720 članova. Samo NJemačka i Francuska imaju više poslaničkih mjesta od Italije.

 

Izbori za Evropski parlament održavaju se danas i u Slovačkoj, Letoniji, na Malti i u Češkoj.

Konačni rezultati biće objavljeni tokom noći između nedjelje i ponedjeljka.

Glavni izborni dan je sutra, kada će se izjasniti građani 20 evropskih država, uključujući NJemačku, Francusku i Poljsku.

Poslanička mjesta u Evropskom parlamentu dijele se po broju stanovnika, od Malte ili Luksemburga koji imaju po šest, do NJemačke sa 96 mandata. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()