McDonald's u problemima zbog sukoba u Palestini, a razlog je sljedeći...

Izvršni direktor Chris Kempczinski priznao je ovo u objavi na LinkedInu, te rekao da smatra da je to posljedica "dezinformacija"

05.01.2024. 18:28
  • Podijeli:
mcdonalds, pixabay-1666182173887.webp Foto: Pixabay

McDonald's je saopćio da doživljava 'značajan' udarac na poslovanje, budući da kupci na Bliskom istoku i drugdje bojkotuju kompaniju zbog njene navodne podrške Izraelu.

Izvršni direktor Chris Kempczinski priznao je ovo u objavi na LinkedInu, te rekao da smatra da je to posljedica "dezinformacija".

On je drugi šef velike američke kompanije koji se suočava sa problemom poslovnih gubitaka izazvanih ratnim napetostima između Izraela i Gaze.

Starbucks je također među kompanijama koje su pogođene dešavanjima u Palestini.

"Nekoliko tržišta na Bliskom istoku i neka izvan regije doživljavaju značajan poslovni udar zbog rata i povezanih dezinformacija koje utiču na brendove poput McDonald'sa", napisao je Kempczinski u poruci, javlja BBC.

"Ovo je obeshrabrujuće i neutemeljeno. U svakoj zemlji u kojoj poslujemo, uključujući muslimanske zemlje, McDonald's s ponosom predstavljaju lokalni operateri", rekao je on.

McDonald's se oslanja na hijade neovisnih kompanija koje posjeduju i upravljaju većinom od svojih više od 40.000 trgovina širom svijeta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()