Makron odgodio posjetu Kijevu

Markon smatra da je ovo način da njegova posjeta Ukrajini donese "opipljive rezultate"

12.03.2024. 11:29
  • Podijeli:
Emanuel Makron_Emmanuel Macron_Foto Reuters-6478e54490c53.webp Foto: Reuters

Francuski predsjednik Emanuel Makron odgodio je posjetu Ukrajini da bi ublažio tenzije sa zapadnim saveznicima nakon njegovih kontroverznih komentara o ukrajinskom sukobu, piše "Politiko" pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu.

Ranije tokom dana francuski list "Tribun" javio je da bi Makronova posjeta Kijevu mogla da bude još jednom odgođena iz bezbjednosnih razloga i da bi se dogovorila zajednička posjeta sa drugim liderima EU kasnije ove godine.

Francuski diplomata je rekao za "Politiko" da Makron želi da "odvoji potrebno vrijeme" za razgovore o svojim planovima sa saveznicima, koji su upadljivo nezadovoljni njegovom nedavnom retorikom.

Markon smatra da je ovo način da njegova posjeta Ukrajini donese "opipljive rezultate".

Jelisejska palata je odbacila sugestije da je odlaganje na bilo koji način povezano sa bezbjednosnim razlozima, uprkos medijskim izvještajima da je raketa pala na oko 500 metara od kolone ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa u Odesi u četvrtak, 7. marta, prenosi Srna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()