Le Pen istakla: Pregovori sa Rusijom jedini način rješavanja sukoba u Ukrajini

Ona je pojasnila da i dalje podržava vojnu i civilnu pomoć Kijevu, ali da treba dobro razmisliti prije uvođenja sankcija Rusiji.

17.06.2024. 13:04
  • Podijeli:
marin le pen profimedia-664a1396b299e.webp Foto: Profimedia

Lider francuske desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen smatra da su pregovori sa Rusijom jedini način da se riješi sukob u Ukrajini, s obzirom na to da Kijev ne može da pobijedi na bojnom polju.

Le Penova je istakla da se o miru ne može pregovarati kada za sto dođe samo jedna od dvije strane u sukobu.

"Očigledno je da ćemo morati da pregovaramo sa Rusijom kako bismo pokušali da obezbijedimo pozitivno rješenje za Ukrajinu u ovom sukobu u kojem ona očigledno ne može da pobijedi", rekla je Le Penova za španski list "El periodiko".

Ona je pojasnila da i dalje podržava vojnu i civilnu pomoć Kijevu, ali da treba dobro razmisliti prije uvođenja sankcija Rusiji.

"Govorim, na primjer, o energetskom ratu koji smo mi pokrenuli i koji je razorio naše ekonomije", rekla je Le Penova, ističući da je veoma važno da Evropa ne postane strana u ukrajinskom sukobu, prenio je TASS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()