Lavrov upozorio na katastrofu: Nemoguće uništiti Hamas, bez uništenja Gaze

Neophodno je "stati" u Pojasu Gaze i najaviti humanitarne programe

28.10.2023. 11:54
  • Podijeli:
sergej lavrov reuters-650f2f400a395.webp Foto: Reuters

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je nemoguće uništiti Hamas bez uništenja Gaze sa većinom civilnog stanovništva.

Neophodno je "stati" u Pojasu Gaze i najaviti humanitarne programe, rekao je Lavrov.

"Neophodno je stati, potrebno je najaviti humanitarne programe za spasavanje stanovništva koje se našlo u blokadi: nema vode, struje, hrane - nema ničega od toga", rekao je Lavrov.

On je naglasio da će to biti katastrofa za mnogo decenija ili vijekova, ukoliko Pojas Gaze bude uništen, a dva miliona ljudi protjerano, prenio je "Sputnjik".

"Šaljemo signale Izraelcima, imamo pune kontakte sa njima, naš ambasador redovno komunicira, šaljemo signale o potrebi da se traži mirno rješenje i da se ne dovršava najavljena strategija spaljene zemlje u Gazi", rekao je Lavrov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()